Flevoziekenhuis moet op zoek naar nieuwe oogartsen

ALMERE • Wo 22 juli 2015 | 21:57 • Woensdag 22 juli 2015 | 21:57
Het Flevoziekenhuis in Almere gaat de komende maanden alles in het werk stellen om nieuwe oogartsen aan te trekken. Dat zegt woordvoerder Peter Pels van het ziekenhuis.

Conflict
Het Flevo moet op zoek naar nieuwe oogartsen, omdat drie van de vier specialisten vertrekken door een conflict met het bestuur. De specialisten wilden samenwerken met een concurrent en de afdeling Oogheelkunde verhuizen naar een plek buiten het ziekenhuis. Een vierde oogarts maakte eerder al bekend aan de slag te gaan bij een ander ziekenhuis.

Flevoziekenhuis
De leiding van het ziekenhuis vindt een verhuizing van de afdeling Oogheelkunde niet in het belang van de patiënt. Dat komt omdat een deel van hen ook op andere afdelingen in het Flevo wordt behandeld. De drie oogartsen hebben daarop besloten het ziekenhuis per 1 januari 2016 te verlaten.

Brief
Volgens Pels zullen de patiënten niets merken van de ontstane situatie. De zorg die zij krijgen, blijft gegarandeerd. Zij ontvangen binnenkort een brief over de situatie. De oogartsen om wie het gaat, waren niet bereikbaar voor commentaar.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel