NFI doet sporenonderzoek onder festivalgangers Lowlands

BIDDINGHUIZEN • Do 23 juli 2015 | 13:14 • Donderdag 23 juli 2015 | 13:14
Deskundigen van het Nederlands Forensisch Instituut zijn deze zomer op festival Lowlands in Biddinghuizen om experimenten uit te voeren met bezoekers. Daarvoor wordt op het terrein een zogenoemd NFI Crime Lab opgezet.

De testen moeten het NFI meer inzicht geven in het overdragen van DNA-sporen bij een misdrijf. Het ontdekken van deze sporen is belangrijk bij het vinden van de dader. Daarom worden Lowlandsgangers gevraagd om diverse situaties na te spelen, zoals het vastpakken, verslepen en vastbinden van 'slachtoffers'.

Naast het NFI zijn er nog meer wetenschappers op het festivalterrein. Zo test het Radboudumc de beperkingen van ouder worden en willen onderzoekers van de Universiteit van Amsterdam vooral meer weten over het seksgedrag van de festivalgangers.

Overigens laat de organisator van Lowlands weten dat nu 72% van de 55.000 beschikbare kaarten voor festival is verkocht.


WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel