Steeds minder uitleen van papieren boeken

Flevoland 23 juli 2015
Steeds minder uitleen van papieren boeken
Steeds minder uitleen van papieren boeken
De Nieuwe Bibliotheek in Almere heeft in 2014 het aantal boeken dat kan worden geleend verminderd. Er is minder behoefte aan het papieren boek, omdat er steeds vaker elektronische boeken worden gedownload. Bovendien wordt over het algemeen minder gelezen.

Andere activiteiten
Ook de FlevoMeer Bibliotheek met vestigingen in de andere gemeenten in de provincie merkt dat het aantal uitleningen achteruit gaat. Alle Flevolandse bibliotheken zetten in op andere activiteiten om de mensen naar de bieb te blijven trekken. Sinds vorig jaar kunnen houders van een bibliotheekkaart bovendien ook e-books lenen in de bibliotheken.

Aantal uitleningen
In totaal werden vorig jaar ruim drie miljoen papieren boeken geleend. In Almere werd daarnaast zo'n 7.700 keer een e-book geleend. In de rest van Flevoland was dat bijna twee keer zo veel.

Toekomst
Zowel de FlevoMeer Bibliotheken als de Almeerse bibliotheek kunnen moeilijk inschatten in hoeverre de uitleen van e-books zal toenemen. Beiden verwachten wel dat de bieb waar papieren boeken geleend en gelezen kunnen worden, zal blijven bestaan.
© omroep flevolandsitemap | disclaimer