Brandweer: ruim 450 meldingen van stormschade

Flevoland 26 juli 2015
Omgewaaide boom valt op boot
Veel takken op straat
Aanhanger waait om bij Ketelbrug
De brandweer Flevoland heeft zaterdag ruim 450 meldingen van stormschade gekregen. In 300 gevallen is de brandweer uitgerukt, vooral om afgebroken takken en omgevallen bomen weg te halen. Er reden op het toppunt 20 brandweerwagens rond in Flevoland met in totaal 150 brandweermannen.

De waarschuwing van Staatsbosbeheer om niet de bossen in te gaan blijft van kracht. In de bomen hangen nog veel afgebroken takken die naar beneden kunnen vallen. Boswachters doen vandaag en morgen inspectie in het bos. Sommige wandel-, fiets- of ruiterpaden zijn afgezet voor het publiek.

Boswachter Jan Griekspoor meldt dat het nest van de zee-arend in de Oostvaardersplassen is weggewaaid door de storm. De jongen waren al uitgevlogen.

LTO Noord kan nog niets zeggen over mogelijke schade voor de agrarische sector. Dat wordt in de loop van de week duidelijk zegt woordvoerder Arnold Michielsen.

De balgstuw tussen Ens en Kampen is zaterdagavond opgeblazen. Rond middernacht werd de lucht weer uit de stormvloedkering gelaten.

Door de zomerstorm ontstond schade aan de bovenleiding van de Flevolijn. Daardoor lag het treinverkeer tussen Lelystad en Almere Buiten bijna 24 uur plat.

Op camping 't Oppertje in Lelystad vloog een tent door de lucht is een aantal tentstokken verbogen. Op de RCN camping in Zeewolde is een boom omgewaaid tegen een bungalow.© omroep flevolandsitemap | disclaimer