Gemeente: fout gemaakt met bussluis Noordersluis

LELYSTAD • Di 28 juli 2015 | 12:37 • Dinsdag 28 juli 2015 | 12:37
De gemeente Lelystad heeft weggebruikers vrijdag verkeerd voorgelicht over de toegankelijkheid van een bussluis bij bedrijventerrein Noordersluis. Dat zegt een woordvoerder van de gemeente dinsdag.

De gemeente meldde vrijdag via Facebook en Twitter dat verkeer vanaf die dag tijdelijk via de bussluis naar het bedrijventerrein mocht rijden. Volgens de gemeente was dit een communicatiefout. In werkelijkheid mogen alleen bussen en hulpdiensten via de bussluis het bedrijventerrein op en af rijden. Het verbodsbord dat bij de sluis staat, is daarbij volgens de gemeente bepalend. Het maakt dus niet uit of de wegklapbare driehoek in het wegdek omhoog staat of tijdelijk naar beneden is.

Veel automobilisten maakten de afgelopen weken gebruik van de inrit, omdat Noordersluis door werkzaamheden tijdelijk niet via de Visarenddreef kan worden bereikt. Een aantal van hen kreeg een bekeuring.










WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel