VVD stelt kamervragen overlast waterplanten

Almere 28 juli 2015
VVD stelt Kamervragen overlast waterplanten
De VVD in de Tweede Kamer gaat vragen stellen over de overlast van waterplanten in het Gooimeer en de andere randmeren. Aanleiding is het vastlopen van twee reddingsboten afgelopen zaterdag. Een boot van de KNRM-post Huizen kwam vast te zitten in de waterplanten en ook een boot van de Almeerse Reddings Brigade die te hulp was geschoten, liep vast.

De waterplanten zijn al jarenlang een groeiend probleem. Al eerder raakten zwemmers en pleziervaartuigen in de problemen en nu dus ook reddingsvaartuigen. De KNRM en de brandweer hebben laten weten zich zorgen te maken over de veiligheid op het water.

De directeur van de stichting Gastvrije Randmeren die verantwoordelijk is voor het maaien van de waterplanten, zegt: "Wij hebben een vergunning om 350 hectare te maaien. We hebben maar budget voor 150 hectare. Rijkswaterstaat heeft aangegeven alleen de vaargeulen te doen en kan ons dus niet helpen. Ook meer geld van de verschillende gemeenten die ons financieren lijkt vanwege de financiële situatie van die gemeenten geen optie."
© omroep flevolandsitemap | disclaimer