Tegenslag gemeente in strijd om schadeclaim

Dronten 28 juli 2015
Hoge schadevergoeding dreigt voor gemeente Dronten
De Hoge Raad heeft besloten dat een langdurige juridische strijd tussen de gemeente Dronten en de eigenaren van een fysiopraktijk over moet. Daardoor kan het zo zijn dat de eigenaren een schadevergoeding van 200.000 euro toch niet terug moeten betalen. Die kregen ze toegewezen nadat er fouten werden gemaakt bij de verkoop van de praktijkruimte door de gemeente aan de fysiotherapeuten.

In 2009 werd afgesproken het geschil voor te leggen aan een 'bindend adviseur'. Die oordeelde dat de fysiopraktijk 118.000 euro schade had opgelopen die de gemeente moest vergoeden. Met rente en kosten voor advocaten kwam het totaalbedrag uit op meer dan 200.000 euro.

De gemeente Dronten betaalde het bedrag, maar concludeerde achteraf dat de overeenkomst namens de gemeente was ondertekend door een ambtenaar die daar helemaal niet bevoegd voor zou zijn. Hij is inmiddels ontslagen. De eigenaren van de fysiopraktijk zijn naar de rechter gestapt, omdat zij vinden dat er wél een rechtsgeldige overeenkomst is.

Nadat lagere rechters de gemeente Dronten in het gelijk stelden oordeelt de Hoge Raad nu toch dat de zaak over moet. Dit omdat door de gemeente wel degelijk de schijn is gewekt dat de ambtenaar bevoegd was.
© omroep flevolandsitemap | disclaimer