Politie haalt 124 schapen van de Hogering

ALMERE • Zo 2 augustus 2015 | 10:27 • Zondag 2 augustus 2015 | 10:27
124 schapen zijn zondagochtend op de Hogering in Almere terechtgekomen. Schaapsherder Marco Nell zegt dat hij rond zeven uur in de ochtend een telefoontje kreeg dat zijn kudde ontsnapt was..

Bij aankomst had de politie zich al over zijn kudde ontfermd. Agenten hadden de schapen op het talud weten te krijgen. Met behulp van de schaapshond kon de kudde uiteindelijk weer teruggebracht worden naar de Noorderledeweg in de Noorderplassen, waar zij de avond ervoor al stonden.

De kudde kon ontsnappen doordat een van de paaltjes van de omheining was omgevallen. Nell kan niet verklaren hoe dat kan, hij had gisteravond het hek nog gecontroleerd. Volgens hem zijn de schapen ergens van geschrokken, mogelijk van een hond.

De schaapsherder is erg geschrokken van het avontuur van zijn dieren. ,,De schapen stonden op een 80 kilometer weg. Gelukkig was het er niet druk. Je moet er niet aan denken wat er had kunnen gebeuren", aldus Nell.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel