Buschauffeur ruziet over kinderfietsje in de bus

Almere 10 augustus 2015
Een hoogzwangere vrouw is zaterdagmiddag samen met haar dochtertje een Connexxionbus in Almere uitgezet. Het kind had op lijn 4 een fietsje bij zich en dat mag niet. Hoewel de vrouw bij de chauffeur aangaf niet naar huis te kunnen komen, was de chauffeur onverbiddelijk.

D66-raadslid Jonathan de Jong was getuige van het voorval en uitte zijn verontwaardiging over de manier waarop de vrouw de bus uit werd gezet. Er zou discussie tussen de vrouw en de chauffeur zijn ontstaan, waarbij de bestuurder zou hebben gezegd dat 'het haar probleem was hoe zij thuis moest komen'.

Goed recht
Een woordvoerder van Connexxion bevestigt dat de vrouw en haar kind de bus moesten verlaten. "Er mogen alleen kinderwagens mee de bus in. Op het moment dat het te druk is, moeten de buggy's worden ingeklapt en moet het kind op schoot worden genomen", aldus de woordvoerder. Fietsen kunnen niet worden ingeklapt. Het is het goed recht van de chauffeur om de vrouw uit de bus te zetten.

Rood licht
Vlak nadat de vrouw de bus had verlaten, moest de chauffeur een noodstop maken. "Een voetganger liep door het rode licht. Als dat het fietsje nog in de bus had gestaan, was er in de bus een gevaarlijke situatie ontstaan. De fiets was door de bus heen gevlogen."

Hoewel de buschauffeur de vrouw mocht weigeren, heeft hij wel een gesprek met zijn manager gehad over de toon waarop hij de moeder heeft verzocht de bus te verlaten. "Zo communiceren wij namelijk niet met onze passagiers".© omroep flevolandsitemap | disclaimer