Contact- en gebiedsverbod voor ex Rita Toorenburg

Almere 15 augustus 2015
De ex-partner van de Almeerse Rita Toorenburg krijgt een contact- en gebiedsverbod en een enkelband als hij binnenkort op proefverlof gaat. Dat werd vrijdagavond bekend gemaakt in het NPO1-programma Jinek.

29 keer gestoken
Eerder deze week was Rita Toorenburg te gast in het programma waar zij vertelde over de gebeurtenissen vijf jaar geleden. Haar ex-partner stak de vrouw 29 keer met een schroevendraaier.

Aangifte
De familie Toorenburg had al meerdere malen aangifte gedaan tegen de man. Hij had de vader van Rita Toorenburg in de periode ervoor aangevallen, maar de politie greep niet in. De vrouw zat in een Blijf van m'n Lijfhuis. Tijdens het opnemen van een aangifte is per ongeluk het adres van haar verblijf vermeld. Daardoor wist de ex-partner waar zij was. De man werd later veroordeeld tot 9 jaar cel voor poging tot moord op de vrouw en poging tot doodslag op haar vader.

Contactverbod
Rita Toorenburg zei tegen Eva Jinek dat ze een contact- en een gebiedsverbod en een enkelband voor haar ex wilde als hij op proefverlof gaat. Het Openbaar Ministerie zou daarmee hebben ingestemd.

Jorritsma
Burgemeester Annemarie Jorritsma van Almere die vrijdagavond bij Jinek te gast was zei het terecht te vinden dat de man niet in de buurt mag komen van de familie. Jorritsma erkende destijds met de afhandeling van de aangiften fouten zijn gemaakt. Ze voegde er aan toe dat het heel erg moeilijk is om in te kunnen grijpen bij bedreigingen. Die komen volgens haar veel voor en de politie kan weinig doen als er verder nog niets gebeurd is.

Wanneer de ex van Rita Toorenburg op proefverlof gaat is niet bekend.
© omroep flevolandsitemap | disclaimer