Aanhouding na succesvol inzetten lokfiets

ALMERE • Zo 16 augustus 2015 | 13:49 • Zondag 16 augustus 2015 | 13:49
Een Almeerder van 23 jaar is zaterdag aangehouden door de politie omdat hij een lokfiets van de politie had gestolen. Het rijwiel was neergezet op het Baltimoreplein in Almere Buiten ter hoogte van het spoorviaduct. Agenten merkten rond half zes in de avond op dat de fiets weg was. Ze wisten hem te traceren. De lokfiets stond in de achtertuin van een woning in de Indische Buurt.

De politie hield zaterdagavond ook nog een andere fietsendief aan in Almere Centrum. Het gaat om een man van 32 jaar die illegaal in Nederland verblijft. Een NS-medewerker wees agenten achter Almere Centraal op een man die zich verdacht gedroeg bij de stalling.

De politie zag dat de man een paarse damesfiets meenam. Hij verklaarde dat het rijwiel van hem was. Juist op dat moment meldde de rechtmatige eigenaar zich bij de agenten. De man is overgedragen aan de vreemdelingenpolitie.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel