Grote verschillen slagingspercentages scholen

Flevoland 16 augustus 2015
Grote verschillen tussen slagingspercentages scholen
Flevolandse scholen in het voortgezet onderwijs hebben vorig schooljaar tussen de 69 en 100 procent van hun leerlingen voor de eindexamens zien slagen. Dat blijkt uit de slagingspercentages van de 24 scholen, die Omroep Flevoland heeft opgevraagd.

Vwo
Hoogste scorer in het vwo is Het Baken Trinitas Gymnasium in Almere, waar 97 procent van de leerlingen slaagde. De Rietlanden in Lelystad heeft met 71 procent het kleinste aantal geslaagden in het vwo. De school heeft hiervoor geen duidelijke verklaring, maar wil het nog wel nagaan.

Havo
Bij de havo deed Helen Parkhurst in Almere het met 97 procent geslaagden het beste. Het Arte College* in Almere kwam uit op 69 procent geslaagden op de havo.

Vmbo
De beste resultaten bij het vmbo zijn behaald door het Groenhorst in Emmeloord en Lelystad én het Ichthus College in Dronten. Bij alle drie vmbo-leerwegen was er een diploma voor alle leerlingen.

* De uitslag van de havo van het Arte College is pas op 1 september bekendgemaakt. Dit percentage is later toegevoegd. Deze opleiding heeft daarmee het laagste cijfer van Flevoland.

De scores van alle Flevolandse middelbare scholen in 2015 staan in onderstaand overzicht.

© omroep flevolandsitemap | disclaimer