Batavialand wil ruim 3 miljoen voor toekomstplan

Lelystad 19 augustus 2015
Subsidie gevraagd voor Erfgoedpark Batavialand
Het nieuwe Erfgoedpark Batavialand in Lelystad vraagt 3,25 miljoen euro subsidie van de provincie om zich te ontwikkelen tot dé plek in Nederland waar het verhaal van de polders en scheepshistorie wordt verteld.
Dat blijkt uit het bedrijfsplan dat bij de provincie is ingediend. In Batavialand gaan de Bataviawerf, het NieuwLand Erfgoedcentrum en de Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed samen.

350.000 bezoekers
Het streven is dat het park volgend jaar 150.000 bezoekers trekt, oplopend in 2022 tot zo'n 350.000 bezoekers. Belangstellenden kunnen dan kijken naar de Batavia op het land, de nog te bergen IJsselkogge uit Kampen of een nieuw te bouwen waterschip. Kinderen kunnen spelenderwijs leren in het Hansje Brinker Lab. Historische kennis wordt gedeeld in het Cornelis Lely Centrum.

Bedrijfsplan voorspelt winst
Naast de 3,25 miljoen van de provincie vraagt Batavialand 1,4 miljoen euro van Rijkswaterstaat en geld van fondsen en bedrijven om het park vanaf volgend jaar in te richten. Met jaarlijkse toenemende aantallen bezoekers maakt Batavialand winst, volgens het bedrijfsplan.

Gedeputeerde Staten hebben vorig jaar drie miljoen euro voor Batavialand gereserveerd, onder voorbehoud van een deugdelijk bedrijfsplan. Provinciale Staten krijgen volgende maand uitleg over het plan. Interim-directeur Hans Maris van Batavialand is van mening dat het plan goed is onderbouwd en gaat er van uit dat de provincie Batavialand steunt.
© omroep flevolandsitemap | disclaimer