advertentie

Chef-kok: "Behalen Michelinster is zeker een ambitie"

Almere 19 augustus 2015
chef-kok Roderik Goores
chef-kok Roderik Goores
De nieuwe chef-kok van restaurant Het Veerhuys in Almere wil een Michelinster halen. Sinds drie weken zwaait Almeerder Roderik Goores de scepter over de keuken van het restaurant in Almere Haven.

De 29-jarige Goores wordt in de culinaire pers betiteld als rising star. Vanwege zijn kookkunsten in andere sterrenrestaurants werd hij gevraagd chef-kok in Het Veerhuys te worden. Het Veerhuys staat in de top 100 van beste restaurants van Nederland. Het eerste doel van Goores is in die ranglijst te blijven, maar uiteindelijk zou hij zijn werk graag beloond zien met een Michelinster.

De kookstijl van Goores is gebaseerd op de Franse keuken en de Almeerder experimenteert het liefst met smaken, kleuren en vormen van voedsel om zo tot een spannend en vernieuwend resultaat te komen.

© omroep flevolandsitemap | disclaimer