Weerwind heeft moeite met vinden van woning

Almere 24 augustus 2015
Weerwind heeft moeite met vinden van woning
De nieuwe burgemeester van Almere Franc Weerwind is er nog niet in geslaagd een geschikte woning te vinden in de gemeente. Mogelijk moet hij daarom ontheffing van ingezetenschap aanvragen omdat de burgemeester volgens de wet verplicht is te wonen in de gemeente waar hij werkt.

Weerwind heeft sinds zijn voordracht altijd aangegeven zo snel mogelijk naar Almere te willen verhuizen. Zijn gezin zou pas volgend jaar overkomen. Zijn jongste kind zit in groep 8 van de basisschool en wil zijn basisschooltijd in Velsen afsluiten, waar Weerwind nu burgemeester is.

De griffier heeft in het weekeinde alle fractievoorzitters van de Almeerse gemeenteraad gebeld om te peilen hoe zij tegenover een eventuele ontheffing van ingezetenschap aankijken. Deze ontheffing is een jaar geldig. Een meerderheid van de raadspartijen staat hier positief tegenover, mits Weerwind zijn zoektocht naar een andere woning door blijft zetten.

De PVV blijft zich verzetten tegen de verlening van een eventuele ontheffing. De partij wil dat de burgemeester per direct verhuist. De partij is verontwaardigd en zal een debat aanvragen op het moment dat de ontheffing daadwerkelijk wordt aangevraagd.

Franc Weerwind zal op 9 september worden benoemd tot burgemeester van Almere en neemt dan het stokje over van Annemarie Jorritsma.
© omroep flevolandsitemap | disclaimer