Eis: 16 jaar cel in moordzaak de Noorderkroon

Emmeloord 25 augustus 2015
Eis: 16 jaar cel in moordzaak de Noorderkroon
Zestien jaar cel eist de officier van justitie tegen de man die betrokken is bij de dood van een 54-jarige Emmeloorder. De zoon van deze verdachte hoorde tien jaar cel en tbs tegen zich eisen. Dat bleek dinsdagmiddag voor de rechtbank in Lelystad.

De vader en zoon stonden terecht voor moord en brandstichting in Emmeloord. Ze hebben allebei bekend. Bij het incident kwam vorig jaar een 54-jarige Emmeloorder in zijn woning aan de Noorderkroon om het leven.

De zoon heeft toegegeven het slachtoffer in een opwelling twee keer met een hamer te hebben geslagen. De vader vertelde dat hij daarna de nek van het slachtoffer heeft gebroken, 'omdat het er niet meer uitzag' en hij het slachtoffer uit zijn lijden wilde verlossen.

Wel zijn er tegenstrijdigheden in de verklaringen vader en zoon. Zo spreekt de vader tegen dat hij zou hebben gezegd "de fik erin."

Het is nog onduidelijk wat de aanleiding was voor de ruzie met het slachtoffer. Wel zeggen beide verdachten spijt te hebben van hun daden. Zowel vader als zoon zijn ter observatie in het Pieter Baan Centrum geweest.

Volgens deskundigen heeft de zoon een persoonlijkheidsstoornis. Daarnaast is hij al eerder veroordeeld voor brandstichtingen en vernielingen. De vader is eerder veroordeeld voor een overval.
© omroep flevolandsitemap | disclaimer