Conflict over ouderbijdrage International School

ALMERE • Di 25 augustus 2015 | 15:57 • Dinsdag 25 augustus 2015 | 15:57
Vijf ouders hebben de International School in Almere voor de rechter gedaagd omdat ze het niet eens zijn met de forse verhoging van de verplichte ouderbijdrage. Ze betaalden eerst rond de 2000 euro per kind per jaar. Dat is nu opgetrokken tot 3500 euro. Volgend jaar komt daar nog eens 1250 euro bij.

Volgens de ouders heeft de vorige directrice toegezegd dat de ouderbijdrage gedurende de schoolcarrière van hun kinderen met maximaal tien procent zou stijgen. De International School kampte vorig schooljaar met een verlies van anderhalve ton, reden voor het stapsgewijs verhogen van de ouderbijdrage.

Volgens de advocaat van de instelling heeft de school geen verwachtingen gewekt en bepaalt het bestuur jaarlijks hoeveel moet worden betaald. Hij wees erop dat de school in Almere voor ouders nog goedkoop is. Andere internationale scholen in Nederland vragen minstens 6000 euro. Op initiatief van de rechter gaan beide partijen nog eens om tafel om te kijken of er een regeling te treffen is. Zo niet, dan doet de rechter op 7 oktober uitspraak.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel