Wethouder Henk Mulder vertrekt naar Groningen

Almere 27 augustus 2015
Wethouder Henk Mulder
Wethouder Henk Mulder
Wethouder Henk Mulder (PvdA) stopt als wethouder in Almere en gaat in Groningen werken. Mulder zegt dat het wethouderschap op dit moment niet te combineren is met zijn privéleven. In een brief aan de gemeenteraad schrijft hij dat hij met ernstige ziekte in de directe gezinsomgeving te maken heeft en dat andere familiekwesties zijn aandacht nodig hebben. Bovendien heeft hij gemerkt dat hij meer wordt gedreven door de inhoud dan door politieke motieven.

Mulder was 2,5 jaar wethouder in Almere. Hij volgde Adri Duivesteijn op, die naar de Eerste Kamer vertrok. De PvdA'er komt uit Leeuwarden en is daar gedurende zijn wethouderschap ook blijven wonen. Pas in mei van dit jaar kwam Mulder in Almere wonen, onder druk van afspraken met de gemeenteraad. Zijn gezin bleef in Leeuwarden.

Mulder loodste vlak voor de zomervakantie de plannen voor de realisatie van de Floriade 2022 door de gemeenteraad. Ook werd onder zijn verantwoordelijkheid de verstoorde relatie tussen de gemeente en de wooncorporaties sterk verbeterd.

Henk Mulder gaat zich in Groningen bezighouden met de afhandeling van aardbevingsschade door gaswinning. Hij is nog wethouder in Almere tot 30 september. De PvdA heeft nog geen opvolger. Die wilde de partij naar voren schuiven, tegelijk met de bekendmaking van het vertrek van Mulder. Dat lukte niet omdat het nieuws donderdag al via Omroep Flevoland naar buiten kwam.
© omroep flevolandsitemap | disclaimer