Begrip voor vertrek wethouder Henk Mulder

Almere 27 augustus 2015
In politiek Almere is begrip voor het besluit van wethouder Henk Mulder om al na 2,5 jaar te vertrekken. PVV-fractievoorzitter Toon van Dijk noemt het een verstandig besluit. Hij denkt dat Mulder tot de slotsom is gekomen dat het voor hem niet mogelijk is in Almere te wonen en tegelijkertijd zijn gezinssituatie goed te beheersen.

De PvdA'er kondigde donderdag aan te vertrekken omdat hij het wethouderschap niet langer met zijn privéleven kan combineren. Het is volgens Toon van Dijk duidelijk dat Mulder worstelde met 'het in Almere wonen'. Pas in mei van dit jaar kwam Mulder in Almere wonen, onder druk van afspraken met de gemeenteraad. Zijn gezin bleef in Leeuwarden.

VVD-fractievoorzitter Miranda Joziasse vindt het erg jammer dat een kundig bestuurder Almere verlaat. Ze vindt het moment niet zo gelukkig nu Almere ook al een nieuwe burgemeester krijgt. John van der Pauw, fractieleider van de PvdA, betreurt het dat een man met een sociaal-democratisch hart vertrekt. Over de opvolging van zijn partijgenoot wil hij nog niets zeggen, maar Van der Pauw verwacht dat die binnen enkele weken rond is.
© omroep flevolandsitemap | disclaimer