Spanning binnen college B en W Urk

URK • Vr 28 augustus 2015 | 15:11 • Vrijdag 28 augustus 2015 | 15:11
Er heerst spanning binnen het college van burgemeester en wethouders op Urk. Burgemeester Pieter van Maaren en SGP-wethouder Geert Post zijn het oneens over de aanpak van jeugdhonk De Gram. Meerdere bronnen hebben dat tegenover Omroep Flevoland bevestigd.

Het conflict rondom De Gram ontstond vorige maand. Toen kondigde de gemeente aan dat de bar op het industrieterrein drie maanden dicht moest, omdat er vuurwerk was afgestoken en een groot feest niet was aangemeld. Een week later meldde de gemeente dat De Gram toch open mocht blijven. Verschillende partijen in de Urker gemeenteraad waren ongelukkig met de aanpak van het college. Inmiddels is duidelijk dat de burgemeester de zaak wilde sluiten, maar wethouder Post de bar open wilde houden. De gemeente Urk was vrijdag niet bereikbaar voor commentaar.

Overigens moet De Gram binnenkort wel op zoek naar een nieuw onderkomen. Het jeugdhonk huurde tot nu toe het pand aan Het Waaigat. Maar volgens verhuurder Van Veen moet De Gram er uit omdat het honk niet past binnen het bestemmingsplan.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel