'Breng vluchtelingen onder in De Golfslag'

EMMELOORD • Vr 28 augustus 2015 | 16:38 • Vrijdag 28 augustus 2015 | 16:38
De fractie van de PvdA-GroenLinks Noordoostpolder vindt dat het voormalige verzorgingshuis De Golfslag in Emmeloord tijdelijk beschikbaar gesteld moet worden voor vluchtelingen.

Fractievoorzitter Rien van der Velde reageert hiermee op de oproep van staatssecretaris Dijkhoff aan gemeenten om meer capaciteit voor vluchtelingen beschikbaar te stellen. Van der Velde zegt dat er veel durf nodig zal moeten zijn om De Golfslag open te stellen voor de opvang van vluchtelingen. De tien anti-krakers die nu wonen in het gebouw kunnen wat hem betreft blijven zitten.

De gemeente Noordoostpolder laat in een reactie weten dat zij begrip heeft voor de oproep van de staatssecretaris, maar voelt zich niet aangesproken. De gemeente vangt 1.400 asielzoekers op in het AZC in Luttelgeest. Volgens een woordvoerder heeft de gemeente daarmee al een groot aandeel in het oplossen van het landelijke probleem met betrekking tot de opvang van vluchtelingen.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel