Fackeldey: "Zonder extra geld geen stoere gemeenten"

LELYSTAD • Zo 30 augustus 2015 | 20:45 • Zondag 30 augustus 2015 | 20:45
De oproep van staatssecretaris Dijkhoff om als gemeenten stoer te zijn en meer vluchtelingen met een verblijfsvergunning op te vangen, is in het verkeerde keelgat geschoten van wethouder Jop Fackeldey uit Lelystad. Gemeenten hebben daar namelijk de financiële middelen niet voor en dat komt juist door bezuinigingen van het Rijk.

Samen met burgemeester Ferd Crone van Leeuwarden vraagt hij namens de 38 grootste gemeenten om meer slagkracht van de staatssecretaris. De gemeenten vragen al maanden om hulp van het Rijk, maar krijgen die niet.

De twee voornaamste problemen waardoor de opvang van vluchtelingen met een verblijfsvergunning stokt, zijn het gebrek aan sociale huurwoningen en de extra kosten voor uitkeringen. Fackeldey hoopt dat de staatssecretaris zich zelf stoer toont en gaat onderhandelen met zijn collega's om meer geld vrij te maken voor gemeenten en woningbouwcorporaties.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel