Jorritsma voorzitter brancheorganisatie private equitybedrijven

ALMERE • Ma 31 augustus 2015 | 12:15 • Maandag 31 augustus 2015 | 12:15
Annemarie Jorritsma wordt de nieuwe voorzitter van de NVP. De NVP is de brancheorganisatie van participatiemaatschappijen.

Die worden ook wel private equitybedrijven genoemd, investeerders die privaat vermogen in tal van bedrijven steken buiten de aandelenbeurs om. Deze investeerders worden vaak weggezet als instellingen die bedrijven opkopen en opknippen of kaalplukken. De NVP wil van dat negatieve imago af.

De oud-burgemeester van Almere doet het voorzitterschap van de NVP naast haar lidmaatschap van de Eerste Kamer. Daar zit ze sinds juni in voor de VVD. Bij de NVP volgt Jorritsma Philip Houben op. Afgelopen donderdag zat ze voor het laatst een raadsvergadering in Almere voor.

In mei werd bekend dat Jorritsma de nieuwe voorzitter is geworden van de Koninklijke Nederlandsche Heidemaatschappij. KNHM is een organisatie die burgers motiveert zich in te spannen voor de eigen leefomgeving. Het voorzitterschap van deze organisatie is een vrijwilligersfunctie.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel