Wilders gaat inspreken bij raadsvergadering over azc

Zeewolde 31 augustus 2015
Wilders gaat inspreken bij raadsvergadering
Tweede Kamerlid Geert Wilders gaat donderdag inspreken bij de raadsvergadering van Zeewolde. Hij heeft zich bij de griffie van Zeewolde gemeld om te praten over de komst van een mogelijk asielzoekerscentrum.

De PVV-leider maakt zijn komst bekend met een tweet. Daarin zegt hij: "Geen nieuwe asielzoekerscentra (azc) in Nederland! Donderdag ga ik inspreken bij gemeenteraad Zeewolde #grenzendicht"

Donderdag wordt er in Zeewolde gesproken over de opvang van asielzoekers. De gemeente is in principe akkoord met de opening van een asielzoekerscentrum, maar er is veel discussie over de omvang.

Een woordvoerder van de gemeente laat weten dat Geert Wilders welkom is. Het reglement van orde van de gemeenteraad Zeewolde laat toe dat burgers mogen inspreken. Dat is niet voorbehouden aan inwoners. Extra beveiliging is volgens de gemeente niet nodig, tenzij daar vanuit Den Haag een verzoek voor wordt gedaan. Er zal overigens sowieso een oogje in het zeil worden gehouden, omdat het azc een beladen onderwerp is.

© omroep flevolandsitemap | disclaimer