Horselenberg baalt dat overheidsdiensten vertrekken

LELYSTAD • Ma 31 augustus 2015 | 17:27 • Maandag 31 augustus 2015 | 17:27
Flevoland wordt door Den Haag zo langzamerhand niet meer gezien als volwaardige provincie. Dat gevoel bekruipt burgemeester Margreet Horselenberg van Lelystad. Ze is kwaad over het feit dat steeds meer overheidsdiensten uit de provinciehoofdstad vertrekken.

Horselenberg deed haar uitspraak als reactie op het nieuws dat de rechtbank in Lelystad de komende jaren flink wordt uitgekleed. Veel zaken verhuizen richting Utrecht. "We hebben Utrecht, dus dan maar Flevoland weg", zo omschrijft Horselenberg de mentaliteit die volgens haar in Den Haag heerst.

De afgelopen jaren vertrokken het Openbaar Ministerie, de Belastingdienst, de Kamer van Koophandel en de meldkamer van de politie al uit Lelystad.

Horselenberg zegt volop te gaan lobbyen in Den Haag om de verhuisplannen van de rechtbank ongedaan te maken. In het verleden zou door toenmalig minister Hirsch Ballin de garantie zijn gegeven zijn dat Lelystad een eigen rechtbank houdt.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel