Provincie: Rondweg bijna 4 miljoen duurder

DRONTEN • Wo 2 september 2015 | 19:28 • Woensdag 2 september 2015 | 19:28
De nieuwe rondweg ten noorden van Dronten valt bijna vier miljoen euro duurder uit dan verwacht. Dat blijkt na vragen van Omroep Flevoland aan de provincie over de vertraging van het project.

De zogenoemde Passage gaat geen 9,6 miljoen euro kosten, maar waarschijnlijk 13,4 miljoen euro. Dat verschil komt volgens VVD-gedeputeerde Jaap Lodders doordat er in eerste instantie vanuit was gegaan dat de maximumsnelheid 80 kilometer per uur zou worden. Dat is gewijzigd in 100 kilometer per uur en daardoor moeten er ook inhaalstroken worden aangelegd. De aankoop van grond voor de nieuwe weg valt ook duurder uit dan verwacht.

Vrijdag werd bekend dat de rondweg waarschijnlijk eind 2017 af is, een jaar later dan gepland. De vertraging komt omdat er nu is gekozen voor een nieuwe en goedkopere manier van aanleggen die meer tijd kost. Hoeveel geld hier uiteindelijk mee wordt bespaard, is nog onduidelijk. Lodders hoopt over een maand het plan en de financiën van de Passage op orde te hebben.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel