Gemeenten protesteren tegen forse bezuinigingen Rijk

FLEVOLAND • Do 3 september 2015 | 11:26 • Donderdag 3 september 2015 | 11:26
De gemeenten Lelystad en Urk protesteren bij minister van Financiën Jeroen Dijsselbloem tegen de forse bezuinigingen op het Gemeentefonds. Zij sluiten zich aan bij zo'n zestig gemeenten die de minister eind deze maand een manifest aanbieden.

De gemeenten zien dat er grote gaten geslagen worden in hun begroting door de miljoenenkortingen vanuit het Rijk. Het Gemeentefonds is voor de lokale overheden de voornaamste inkomstenbron. Door herverdelingen in het fonds krijgen sommige gemeenten minder geld, maar wel meer taken. Volgens lokale bestuurders bestaat de kans dat zij onbestuurbaar raken.

Gemeente Dronten beraadt zich op dit moment of zij zich aansluit bij het manifest. Almere zegt de bezorgdheid van andere gemeenten te delen, maar heeft hierover zelfstandig contact gelegd met het Rijk. Noordoostpolder heeft haar zaken op orde en hoeft zich niet aan te sluiten bij het manifest, aldus een woordvoerder. Gemeente Zeewolde was niet in de gelegenheid om te reageren.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel