Geert Wilders wil gemeentelijk referendum over AZC

Zeewolde 3 september 2015
Wilders adviseert een refrendum
PVV-leider Geert Wilders heeft donderdagavond in Zeewolde gepleit voor een gemeentelijk referendum over het asielzoekerscentrum. Wilders zei dat Zeewolde naar haar inwoners moet luisteren en niet naar het kabinet.

Donderdag is in de raad gesproken over het aantal asielzoekers dat in de gemeente opgevangen moet worden. Tijdens de vergadering kwam Wilders naar eigen zeggen inspreken om de inwoners die zich tegen het AZC verzetten een hart onder de riem te steken. Volgens hem is de komst van een asielzoekerscentrum in Zeewolde 'gekkenwerk'. Wilders vertrok kort na zijn toespraak uit de raadszaal.

In totaal waren er dertien mensen die inspraken, onder wie ook Tweede Kamerlid Tunahn Kuzu van beweging DENK. Hij is juist voorstander van het opvangen van asielzoekers en riep op tot barmhartigheid. Kuzu liet foto's zien van onder anderen het 3-jarige jongetje dat deze week aanspoelde in Turkije. Hij hoopt vooral een tegengeluid te bieden aan Wilders, die volgens hem alleen maar naar Zeewolde is gekomen om de boel op te hitsen en angst aan te wakkeren.

De vergadering was voor inwoners te volgen in de oude brandweerkazerne en op onze website. Volgende week valt het definitieve besluit.


© omroep flevolandsitemap | disclaimer