René Eekhuis: "Ik deed geen greep uit de kas"

ALMERE • Vr 4 september 2015 | 0:28 • Vrijdag 4 september 2015 | 0:28
Ex-PVV raadslid René Eekhuis uit Almere ontkent dat hij een greep uit de fractiekas heeft gedaan. Eekhuis werd donderdag uit de PVV-fractie van Almere gezet.

Volgens de partij heeft hij zonder verklaring geld van de fractie naar zichzelf overgemaakt. "Het is een flutverhaal. Dat is niet gebeurd", verklaart Eekhuis: "ik heb dat geld niet nodig, dat is echt niet gebeurd." Meer wil hij niet over de zaak zeggen. "Dat is iets tussen mij en de PVV."

Wel wil hij ingaan op berichtgeving in De Telegraaf waarin staat dat het raadslid verdacht wordt van zware mishandeling van zijn vrouw. Hij verwacht dat deze zaak zal worden geseponeerd. Verder erkent hij na 'een verdrietige periode' in een scheiding te liggen en een buitenechtelijke relatie te hebben met een Marokkaanse vrouw. "Dat ligt erg gevoelig binnen de PVV. Het was makkelijker geweest wanneer het een Nederlandse vrouw betrof." Eekhuis wil niet ingaan op de vraag of deze relatie achter de breuk met de PVV ligt. Hij gaat verder als eenmansfractie.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel