Eekhuis maakte 17.500 euro over naar eigen rekening

ALMERE • Vr 4 september 2015 | 13:56 • Vrijdag 4 september 2015 | 13:56
Ex-PVV'er René Eekhuis heeft in totaal 17.500 euro overgemaakt van de fractierekening van de PVV Almere naar zijn eigen bankrekening. Hij heeft het geld vervolgens wel teruggestort, maar de partij daarover niet ingelicht. Eekhuis had als penningmeester als enige toegang tot de rekening van de fractie. Dat zegt fractievoorzitter Toon van Dijk.

Eekhuis haalde twee keer geld van de rekening, een keer 9.500 euro en drie dagen later 8.000 euro. Vijftien dagen later stortte hij het totaalbedrag terug op de fractierekening. Van Dijk zegt dat hij tot vorige week niet is ingelicht over deze overboekingen. Eekhuis kon volgens Van Dijk niet uitleggen waarom hij het geld nodig had. Omdat er sprake is van oneigenlijk gebruik van het fractiegeld heeft de PVV het raadslid uit de fractie gezet.

Er volgt geen aangifte van diefstal, verklaart de fractievoorzitter. Eekhuis heeft het geld teruggestort. Zelf ontkent het raadslid een greep uit de kas te hebben gedaan.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel