"Urk liet kansen bij komst windpark schieten"

URK • Ma 7 september 2015 | 23:07 • Maandag 7 september 2015 | 23:07
De gemeente Urk heeft zich zo sterk tegen de komst van Windpark Noordoostpolder gekant dat ze daardoor economische compensatie van de Rijksoverheid is misgelopen. Dat stelt de Rekenkamercommissie Urk. Die heeft onderzocht wat de gemeente heeft gedaan om het windpark tegen te houden en wat er is gedaan om van het park te kunnen profiteren.

Volgens voorzitter Allard Hogema van de Rekenkamercommissie richtte de gemeente zich te lang en te eenzijdig op het tegenhouden van het windpark. Daardoor is er te weinig aandacht geweest voor het binnenhalen van economische compensatie.

Het college van burgemeester en wethouders stelt in een reactie dat het niet anders kon. De inwoners en de gemeenteraad waren zo fel gekant tegen de windmolens dat het college wel moest handelen naar hun wensen. Toen verzet zinloos bleek, was het volgens het college te laat om nog te kunnen profiteren.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel