Veertien en tien jaar cel voor moord

EMMELOORD • Di 8 september 2015 | 13:37 • Dinsdag 8 september 2015 | 13:37
Een vader en zoon zijn door de rechtbank veroordeeld tot veertien en tien jaar celstraf met tbs voor de moord op een 54-jarige man uit Emmeloord. Dat heeft de rechtbank in Lelystad bepaald.

De officier van justitie had zestien jaar cel tegen de vader en tien jaar cel met tbs tegen de zoon geëist. De 50-jarige man en zijn 23-jarige zoon hebben het slachtoffer eind vorig jaar in zijn woning aan de Noorderkroon onder meer met een hamer geslagen en vervolgens zijn nek gebroken.

Het slachtoffer werd gevonden door de brandweer nadat er brand was uitgebroken in zijn slaapkamer. De zoon is naast moord ook veroordeeld voor brandstichting.

Volgens de rechtbank kwam de Emmeloorder door ernstig geweld om het leven en is er sprake van een gruwelijke moord. Er zou geen motief voor de moord zijn geweest, behalve dat de verdachten te veel drank op hadden en de situatie is geëscaleerd.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel