Wilde Dieren de Tent Uit heft zichzelf op

Almere 9 september 2015
De Almeerse dierenbeschermingsorganisatie Wilde Dieren de Tent Uit heft zichzelf op. De organisatie, die ijverde voor een verbod op dieren in circussen, heeft haar doel bereikt.

Donderdag verschijnt het verbod dat staatssecretaris Sharon Dijksma van Economische Zaken heeft opgesteld in het Staatsblad en daarmee is het definitief.

Directeur Leonie Vestering is erg trots op haar behaalde resultaat. Volgens haar komt het maar zelden voor dat een actie zo goed lukt. Wel heeft ze nog twijfels. De staatssecretaris heeft namelijk besloten dat circussen zelf de opvang van de dieren moeten regelen. Dieren die niet meer in Nederland in het circus mogen optreden, verdwijnen mogelijk naar het buitenland, waar nog geen verbod is, zegt Vestering.

De Almeerse stichting AAP is overigens in Spanje al begonnen met de opvang van leeuwen en tijgers uit circussen. De vraag naar goede opvang van grote katachtigen neemt volgens directeur David van Gennep toe. Steeds meer Europese landen verbieden het gebruik van wilde dieren in circussen.

© omroep flevolandsitemap | disclaimer