Aso's aangehouden na achtervolging op A6

LELYSTAD • Do 10 september 2015 | 0:56 • Donderdag 10 september 2015 | 0:56
Na een korte achtervolging op de A6 tussen Lelystad en Almere zijn woensdagmiddag drie mannen gearresteerd. De politie werd getipt over asociaal rijgedrag van een automobilist in Lelystad. 

Op de Larserdreef zagen agenten de auto rijden. Bij het zien van de politie ging de bestuurder er vandoor. Hij reed door de middenberm en door een rood verkeerslicht richting de A6, zo meldt de politie.

Tijdens de achtervolging haalde de auto een aantal maal rechts in. Daarnaast maakte de bestuurder zich schuldig aan bumperkleven. Uiteindelijk lukte het met meerdere politieauto's om voor en achter de auto te komen. Deze werd naar het parkeerterrein van wegrestaurant Hajé geleid. Agenten zagen dat de chauffeur op de achterbank dook en dat iemand anders achter het stuur ging zitten.

Alle drie de inzittenden waren onder invloed van alcohol en hadden geen rijbewijs. Ze zijn meegenomen naar het politiebureau. Daar heeft één van hen vernielingen aangericht.

Foto's: Politie Almere Buiten/Hout

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel