Benzinedief had geld nodig voor dokterskosten

DRONTEN • Vr 11 september 2015 | 11:41 • Vrijdag 11 september 2015 | 11:41
Een 31-jarige man uit Dronten is door de politierechter in Zwolle veroordeeld tot een voorwaardelijke boete van 1.000 euro, omdat hij meerdere keren tankte zonder te betalen.

De man werd in mei van dit jaar in Dronten gepakt, nadat hij al vier keer eerder bij hetzelfde Esso-tankstation in Kampen was ontkomen. In totaal ging het om zo'n 200 liter aan gestolen benzine. Dagblad de Stentor meldt dat de man de benzine niet kon betalen door dure medische behandelingen. Dat was voor de rechter ook de reden om een voorwaardelijke boete op te leggen. De gestolen benzine is inmiddels door de man betaald.

De Drontenaar was gewiekst in zijn methode. Hij tankte vaak op drukke momenten, waardoor het personeel van het tankstation hem niet kon betrappen. Ook gebruikte hij valse kentekenplaten. Toen het opsporingsprogramma van RTV Oost aandacht besteedde aan de zaak, kon de man worden opgepakt.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel