Internationaal gesignaleerde verdachte werd niet meer gezocht

Almere 14 september 2015
De politie in Almere dacht maandagavond een grote vangst te hebben gedaan met de toevallige aanhouding van een man die in Suriname nog zes jaar gevangenisstraf moest uitzitten. Na controle bleek echter sprake van een blunder: de internationale autoriteiten waren vergeten door te geven dat de man niet meer werd gezocht. Hij is daarop vrijgelaten.

De man zat maandag in de Bouwmeesterbuurt achter het stuur van zijn auto toen agenten langsreden en besloten het kenteken te controleren. Uit het systeem bleek dat de eigenaar van de auto werd gezocht, mogelijk in drugs handelde en als vuurwapengevaarlijk werd beschouwd. De agenten besloten achter de man aan te rijden en wisten hem met meerdere eenheden in de Filmwijk van Almere Stad aan te houden.

Op het bureau leek het er in eerste instantie op dat de man in Suriname nog een celstraf van zes jaar moest uitzitten. Korte tijd later bleek echter dat er iets was misgegaan. De internationale autoriteiten waren vergeten door te geven dat de man inmiddels niet meer werd gezocht. De politie in Almere heeft hem daarop meteen laten gaan.
© omroep flevolandsitemap | disclaimer