OM volhardt in vervolging mishandeling ondanks fouten

LELYSTAD • Di 15 september 2015 | 16:27 • Dinsdag 15 september 2015 | 16:27
Het Openbaar Ministerie vindt dat het zelf 'onzorgvuldig' is geweest in een zaak over een mishandeling bij Lelystad in 2011. Dat bleek dinsdag bij het gerechtshof in Leeuwarden. Desondanks vindt het OM dat deze zaak nog wel mag worden voorgelegd aan een rechter.

De zaak gaat over drie broers uit Lelystad die in 2011 een man zouden hebben mishandeld bij een tankstation aan de A6.

Het duurde meer dan drie jaar voordat de zaak door de rechtbank in Lelystad werd behandeld. De officier van justitie deed volgens de rechters in Lelystad ook 'onjuiste mededelingen' over het al dan niet bestaan van dossierstukken. De rechtbank verklaarde het OM niet ontvankelijk, wat inhoudt dat justitie het recht op vervolging had verspeeld.

Het OM ging in beroep tegen deze uitspraak in juli 2014. Uiteindelijk duurde het 14 maanden tot de zaak dinsdag bij het hof werd behandeld. De advocaten van de drie broers hekelden de gang van zaken. Volgens hen heeft het geen zin meer om er een zaak van te maken.

Het hof doet over 14 dagen uitspraak.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel