Wethouder blijft Hotel Noordoostpolder steunen

Bant 18 september 2015
Wethouder: Hotel is een echt hotel
Verslaggever belt vergeefs aan
Wethouder Wiemer Haagsma van Noordoostpolder blijft erbij dat Hotel Noordoostpolder in Bant een echt hotel is.

Naar aanleiding van een uitzending van Omroep Flevoland zijn raadsvragen gesteld over de toegankelijkheid van het hotel. In de uitzending was te zien dat het hotel niet toegankelijk is. Volgens de wethouder is er een belsysteem en wordt de deur altijd geopend voor gasten.

Controlerapport Handhaving
Omroep Flevoland heeft twee keer in beeld gebracht dat zo'n systeem er niet is. De wethouder vertelde ook dat er niemand langer dan de drie toegestane maanden verblijft. Uit een controlerapport van zijn eigen afdeling Handhaving blijkt dat mensen er wel langer verblijven.

Formulieren juist invullen
In een telefonische reactie laat wethouder Haagsma weten dat de uitbater van het hotel alsnog de gelegenheid krijgt om de formulieren juist in te vullen. Inmiddels is het betreffende stuk wel al als bewijsstuk ingediend in een rechtszaak tegen hotel Noordoostpolder.

Omwonenden naar de rechter
In december dient de rechtszaak tegen de gemeente. Twee omwonenden vinden dat het hotel zich niet houdt aan afspraken die in 2013 bij de rechtbank zijn gemaakt. De uitbater beloofde toen dat het een echt hotel met restaurant zou worden, en niet alleen maar een Polenhotel. Daarop kreeg Hotel Noordoostpolder destijds de vergunning om te starten.

© omroep flevolandsitemap | disclaimer