Nieuw restaurant in voormalige bierbrouwerij

Lelystad 19 september 2015
Next restaurant
Na jaren van leegstand is zaterdag een nieuw restaurant geopend in de voormalige brouwerij Klokbier bij Batavia Stad in Lelystad. Het gaat om Next restaurant met een keuken waarin voornamelijk met regionale seizoensproducten wordt gewerkt.

Het pand werd in 2006 gebouwd en sindsdien gingen vele ondernemingen failliet. De opdrachtgever van de brouwerij die ook een restaurant runde, moest al na een jaar de deuren sluiten. De brouwerij werd gekocht door een vastgoed onderneming die er alle vertrouwen in had. In het pand werd een pannenkoekenrestaurant geopend, maar ook deze onderneming ging binnen een jaar over de kop.

In 2011 ging op het Bataviaplein Stadscafé 1628 open, maar het café hield het nog geen twee maanden vol. De volledige inventaris en de brouwerij werden uit het pand gehaald, om de verhuurbaarheid te vergroten

Een jaar later probeerde een ondernemer het met dancefeesten. Ook deze activiteiten waren geen lang leven beschoren. Sinds januari 2013 stond het pand leeg.

Eigenaar Joël van der Kolff van Next denkt dat dit het moment is om een restaurant in het gebouw te beginnen. Batavia Stad is aanzienlijk groter geworden, trekt Bataviahaven meer mensen en krijgen de plannen rond Batavialand steeds meer vorm. De uitbaters hebben vooral gezinnen met kinderen op het oog, getuige de grote speelruimte in het restaurant.

Foto: Marga Marree
© omroep flevolandsitemap | disclaimer