College positief over verkeerslichten Hospitaaldreef

ALMERE • Vr 25 september 2015 | 15:41 • Vrijdag 25 september 2015 | 15:41
Het college van burgemeester en wethouders van Almere zegt dat er zelden files meer zijn bij de Hospitaalrotonde in Almere Stad sinds er verkeerslichten zijn geplaatst. De eerste ervaringen met de verkeerslichten zijn dan ook positief.

GroenLinks in Almere zette vraagtekens bij de nieuw geplaatste verkeerslichten vlakbij de rotonde voor het Flevoziekenhuis. De partij denkt dat de verkeerssituatie er voor automobilisten slechter op is geworden. De verkeerslichten zijn geplaatst om fietsers en voetgangers een vrije doorgang te geven. GroenLinks was bang dat automobilisten bij groen licht vol gas geven en vergeten voorrang te verlenen aan de auto's op de rotonde.

Volgens het college ontbrak er inderdaad een voorrangsbord bij de rotonde, maar is die inmiddels geplaatst. De doorstroming van het verkeer op de Hospitaaldreef zou inmiddels sterk verbeterd zijn.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel