Hangjeugd en parkeerproblemen bij Scholeneiland aangepakt

DRONTEN • Vr 25 september 2015 | 16:08 • Vrijdag 25 september 2015 | 16:08
Het college van burgemeester en wethouders van Dronten wil een ton uittrekken om overlast bij het Scholeneiland in Dronten-Zuid aan te pakken. Er komen extra parkeerplaatsen en om gedeelten van het schoolplein komt een hek om hangjeugd tegen te gaan.

Op het terrein van het scholeneiland zitten drie scholen; Het Kompas, de Flevosprong en de Zonnewijzer. Het voorstel komt na klachten uit de buurt over vandalisme, geluidsoverlast tot laat en vermeende drugsdealers bij de school. Omwonenden vonden het vervelend om hierover elke keer de politie te bellen en waren bang voor represailles.

Ook had de buurt last van het geluid van de spelende kinderen. Door pauzes, voor- en naschoolse opvang is er bijna de hele dag lawaai. Uit metingen van de gemeente Dronten blijkt dat er te weinig lawaai is om maatregelen te nemen. Volgens de gemeente hebben de omwonenden bewust gekozen om in de buurt van een school te gaan wonen en konden ze weten dat een school altijd overlast kan geven.

Het voorstel wordt op 15 oktober besproken tijdens een raadscommissie.


WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel