Weinig asbest vrijgekomen bij grote brand

BIDDINGHUIZEN • Di 29 september 2015 | 10:42 • Dinsdag 29 september 2015 | 10:42
Bij de grote brand maandagavond op de Oldebroekerweg in Biddinghuizen is een kleine hoeveelheid asbest vrijgekomen. Dat laat brandweer Flevoland weten.

Omdat er niet veel wind stond zijn de asbestdeeltjes op enkele meters van het pand terecht gekomen. Agrariërs in de omgeving en mensen met een tuintje op het nabijgelegen moestuinencomplex hoeven zich geen zorgen te maken zegt een brandweerwoordvoerder.

Brandweerkorpsen uit de gehele regio werden ingezet om het vuur te bedwingen. Het korps van Elburg, met de meest nabijgelegen kazerne, werd niet opgeroepen. Volgens de woordvoerder komt dit omdat het korps daar uit vrijwilligers bestaat en het vergt veel tijd om hen te alarmeren. Lelystad heeft een kazerne met 24 uurs bezetting en is sneller ter plaatse.

Tijdens het blussen kwam er bij omwonenden weinig water uit de kraan omdat de brandweer met groot materieel was aangesloten op het waterleidingennetwerk.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel