Snelle brandweerwagen met twee spuitgasten

LELYSTAD • Di 29 september 2015 | 16:17 • Dinsdag 29 september 2015 | 16:17
Brandweer Flevoland gaat in Lelystad vanaf donderdag bij wijze van proef rijden met een Snel Interventie Voertuig, de SIV. Deze wagen rukt uit met twee personen. Bij een standaard uitruk gaan zes brandweermensen naar de melding toe. De SIV is snel inzetbaar voor kleinere incidenten zoals containerbranden of wateroverlast.

Volgens de brandweer blijft de veiligheid van de burgers gegarandeerd, omdat bij grotere incidenten zes brandweermensen uitrukken. Deze zes zijn altijd op de kazerne in Lelystad aanwezig. De uitruk kan op één grote tankautospuit met zes personen of met een combinatie van bijvoorbeeld de SIV én een normale brandweerwagen met vier personen. Indien nodig zijn altijd meer mensen op te roepen.

De brandweer in Lelystad wordt door de inzet van de SIV een stuk flexibeler. Mocht zich een tweede brandmelding voordoen kan de SIV daar alvast naar toe, als de situatie het toelaat.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel