Onderhoud van de stad niet meer te betalen

Almere 29 september 2015
Houten bruggen, vissteigers en speeltoestellen weghalen. Bomen kappen, minder vaak maaien en onkruid verwijderen én 17 ambtenaren ontslaan. Het is een greep uit de dertig maatregelen die de Almeerse wethouder Frits Huis voorstelt om het miljoenentekort op het onderhoud van de stad op te lossen.

Al die maatregelen zijn nodig omdat er vanaf 2017 een jaarlijks tekort van 6,2 miljoen euro dreigt. Dat is fors meer dan gedacht. Eerder was een jaarlijks tekort van 4,6 miljoen becijferd. Het verschil krijgt verantwoordelijk wethouder Huis er niet bij. Hij moet dat geld vinden door te bezuinigen.

Huis realiseert zich dat deze maatregelen pijn zullen doen en op verzet bij Almeerders kunnen stuiten. Hij heeft zijn keuzes gebaseerd op advies van de inwoners van de stad. Zo'n 1.200 mensen vulden een enquête in. Daarnaast zijn in verschillende wijken stadsgesprekken gevoerd.

De volledige lijst met bezuinigingen is bij dit bericht te vinden. Donderdag praat de gemeenteraad voor het eerst over de voorstellen.

© omroep flevolandsitemap | disclaimer