Ryanair wil vliegen vanaf Lelystad Airport

Lelystad 30 september 2015
Ryanair wil vliegen vanaf Lelystad Airport
De Ierse luchtvaartmaatschappij Ryanair wil gaan vliegen vanaf Luchthaven Lelystad. Dat heeft de commerciële baas van de prijsvechter, David O'Brien, gezegd tegen RTV Noord-Holland.

De uitspraak is opmerkelijk omdat eerder dit jaar Lelystad Airport nog ontkende dat er überhaupt gesprekken waren met Ryanair. Ook eigenaar Schiphol kon in maart nog niet één naam noemen van een luchtvaartmaatschappij die na uitbreiding gebruik zou willen maken van het vliegveld in Lelystad.

Dankzij de uitbreiding vanaf 2018 zijn vluchten met grotere vliegtuigen mogelijk. Eerst zijn dat 5000 vluchten per jaar; op termijn is groei mogelijk tot ruim 12.000 vluchten per jaar. Nachtvluchten worden in Lelystad niet toegestaan. O'Brien noemt het aantal vluchten vanaf Lelystad nog wel 'een lachertje'. In het begin is dat beperkt tot 13 à 14 vluchten per dag. O'Brien zegt dat Ryanair nu al 60 vluchten per dag vanaf Lelystad zou kunnen uitvoeren.

Ryanair is niet de enige maatschappij die vanaf Lelystad wil vliegen. Volgens dagblad Trouw wil ook de kleine maatschappij AIS Airlines uit Lelystad de baan gebruiken. AIS Airlines vliegt nu nog alleen in Zweden en in Duitsland.
© omroep flevolandsitemap | disclaimer