Vijftien bekeuringen bij controles

ALMERE • Do 1 oktober 2015 | 10:16 • Donderdag 1 oktober 2015 | 10:16
De politie in Almere Buiten heeft woensdag bij een controleactie 15 bekeuringen uitgedeeld voor diverse overtredingen.

Vier automobilisten kregen een boete omdat ze 120 of 130 kilometer reden op een weg waar maximaal 80 kilometer is toegestaan. Eén automobilist had te veel alcohol gedronken. Hij viel op omdat hij over het fietspad reed en werd aangehouden. De blaastest leverde 740 ug/l op. Ook werd een bestuurder betrapt die geen rijbewijs had.

Verder namen de agenten bij de controles een zakje wiet en een mes in beslag. Drie mensen kregen een bekeuring voor het uitschelden van de politie. Toen een auto langs de controle reed, riep één van de inzittenden 'losers' naar de agenten. Omdat geen van de drie wilde zeggen wie er had geroepen, kregen ze alle drie een boete.

De controles werden uitgevoerd bij de Grote Vaartweg, de Stripheldenweg, de Polderdreef en de Koppeldreef. Ook de ANPR-camera werd ingezet. Die signaleerde zes verdachte kentekens, waarvan twee keer voor nog openstaande boetes.

Foto's: Politie Almere Buiten Hout

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel