Afschot reeën voor rechter

FLEVOLAND • Do 1 oktober 2015 | 12:20 • Donderdag 1 oktober 2015 | 12:20
Bij de bestuursrechter in Utrecht diende donderdag een rechtszaak van de Faunabescherming tegen de provincie Flevoland. Inzet is het afschieten van reeën. Van de provincie mag dat wel; Faunabescherming wil een verbod.

De provincie heeft de stichting Faunabeheer een ontheffing verleend om bijna 600 reeën af te schieten. Dat is nodig omdat de populatie erg groot wordt en de minstens 2.700 beesten schade toebrengen aan landbouwgewassen. Bovendien zijn er steeds meer aanrijdingen met reeën. De verkeersveiligheid komt in gevaar.

Volgens Faunabescherming is het afschieten van reeën niet nodig. De organisatie twijfelt sterk aan de tellingen die zijn gedaan. Bovendien lost het doden van een deel van de beesten de problemen niet op, aldus de stichting. De overige dieren kunnen nog steeds voor dezelfde problemen zorgen. De dierenbeschermers stellen dat er meer geld moet worden gestoken in alternatieve oplossingen zoals bijvoorbeeld het plaatsen van rasters.

De bestuursrechter doet over uiterlijk zes weken uitspraak.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel