Gemeenten hijsen vlag op Coming Out Day

Flevoland 1 oktober 2015
Coming Out Day alleen in Almere en Lelystad
De Coming Out Day 2015 wordt in Flevoland gevierd in Almere, Lelystad en Dronten. Die gemeenten hijsen op 12 oktober de regenboogvlag. Ook woonzorgcentrum De Regenboog in Dronten doet mee. Met de actie benadrukt de organisatie Movisie dat iedereen het hele jaar door zichzelf moet kunnen zijn.

Volgens Movisie moet iedereen zich overal veilig kunnen voelen. De regenboogvlag symboliseert dit voor lesbische vrouwen, homoseksuele mannen, biseksuelen en transgenders (LHBT's).

Volgens Juul van Hoof, projectleider van Movisie is het hijsen van de vlag symbolisch voor de gemeenten. "Zij laten zien dat hun gemeente een veilige plek is voor LHBT's, dat er bij het maken van beleid rekening wordt gehouden met hen. Het feit dat naast de Regenboogsteden steeds meer gemeenten zich bij dit initiatief aansluiten, is een positieve ontwikkeling. In het licht van de decentralisaties worden gemeenten steeds belangrijker voor de burger en andersom; aandacht voor seksuele- en genderdiversiteit op lokaal niveau juichen wij daarom van harte toe."
© omroep flevolandsitemap | disclaimer