Kloosterman moet onrechtmatige uitlatingen verwijderen

LELYSTAD • Vr 2 oktober 2015 | 17:09 • Vrijdag 2 oktober 2015 | 17:09
De rechter heeft Kees Kloosterman, oprichter van de website deregentegenhouden.nl, opgedragen om een aantal onjuiste beweringen over het echtpaar Sparreboom van zijn site te verwijderen. Doet hij dat niet, dan moet hij een dwangsom te betalen die kan oplopen tot 50.000 euro. Kloosterman moet ook de proceskosten betalen.

Wethouder Janneke Sparreboom van Lelystad en haar man Marius hadden een kort geding aangespannen over de in hun ogen ongefundeerde beschuldigingen, onjuistheden en ‘fantasieën’ over hun zakelijke leven en privéleven die op internet werden gezet. Kloosterman plaatste bovendien foto’s uit hun privéleven op internet.

Achtergrond is een conflict uit 2006, waarbij Kloosterman met ruzie is weggegaan als medewerker van de Eduvier-groep. De man van wethouder Sparreboom was destijds hoofdbestuurder bij Eduvier. Kloosterman mag in de toekomst ook geen onjuiste publicaties verspreiden over het echtpaar.


WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel