BuurTent als nieuw wapen tegen woninginbraken

ALMERE • Ma 5 oktober 2015 | 18:08 • Maandag 5 oktober 2015 | 18:08
Almeerders konden zich maandagavond bij winkelcentrum Muziekwijk in een zogenoemde buurTent laten voorlichten over het voorkomen van woninginbraken. De buurTent is een nieuw initiatief van politie en gemeente.

In de tent spreken bewoners met politie-medewerkers en het preventieteam van de gemeente over de manier waarop inbraken worden gepleegd. Ook horen ze welke maatregelen getroffen kunnen worden om dit te voorkomen. Verder kan een afspraak worden gemaakt voor een gratis advies aan huis.

Het is de eerste keer dat de buurTent wordt ingezet. Burgemeester Franc Weerwind deed tegelijkertijd de aftrap van het jaarlijkse Donkere Dagen Offensief. In het najaar en de winter wordt relatief vaak ingebroken.

Door de verschillende anti-inbraak initiatieven is het aantal woninginbraken in Almere de laatste twee jaar fors gedaald. De komende tijd wordt de tent vaker opgezet op plekken waar meerdere keren is ingebroken.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel